האיחוד האירופי שוקל תוכניות להטיל כללים על ספינות חילוץ מהגרים המנוהלות על ידי צדקה

שרי הפנים של האיחוד האירופי שקלו ביום שישי הצעות להקלת המתיחות בין צרפת לאיטליה על רקע מהגרים המגיעים לחופיהן ללא אישור, כולל תקיפה אפשרית נגד ספינות המנוהלות על ידי צדקה שעושות עבודות חיפוש והצלה בים התיכון.

בשבועות האחרונים, כמה מאות אנשים שקיוו להיכנס לאירופה נתקעו בים על סיפון ספינות סיוע בזמן שמדינות מתווכחות אם והיכן יש לאפשר להן לרדת.

זה מגיע במהלך שנה שבה יותר מ-90,000 מהגרים הגיעו עד כה לאירופה דרך הים התיכון, בעיקר מלוב ומתוניסיה, עלייה של כמעט 50% לעומת התקופה המקבילה ב-2021. כמעט 2,000 אנשים מתו או נעדרים בים.

סכסוך דיפלומטי פרץ מוקדם יותר החודש כאשר איטליה תמרנה את צרפת לקבל ספינת הצלה הומניטרית, האושן ויקינג, עם 234 מהגרים על סיפונה. ממשלת הימין ברומא סירבה להעניק לה גישה לנמל במשך שבועות.

צרפת נקמה על ידי השעיית השתתפותה בהסכם סולידריות של האיחוד האירופי כדי לקבל כ-3,000 בני אדם, בתהליך המכונה רילוקיישן, שהגיעו השנה לאיטליה, ושלחה קצינים לתגבר את מעברי הגבול הדרומיים שלה ולמנוע כניסת מהגרים.

אם איטליה לא תיקח את הסירות, לא תקבל את חוק הים ואת הנמל הבטוח הקרוב ביותר, אין סיבה שמדינות שעושות רילוקיישן, צרפת וגרמניה, יהיו אותן מדינות שמקבלות את הסירות או המהגרים. ישירות מאפריקה או אסיה, אמר שר הפנים הצרפתי ג’רלד דרמנין.

הרשות המבצעת של האיחוד האירופי, הנציבות האירופית, הגישה תוכנית פעולה. חלק מתוכנית זו כרוך ברעיון של הטלת כללים נוקשים יותר על ספינות שעושות עבודות חיפוש והצלה. לא האיחוד האירופי ואף אחת מהמדינות החברות בו לא מחפשים מהגרים בים אלא אם כן יקבלו שיחת חירום.

התוכנית קוראת לאיחוד האירופי להשליך את משקלו מאחורי דיונים בארגון הימי הבינלאומי (IMO) על הצורך במסגרת ספציפית ובהנחיות לכלי שיט עם התמקדות מיוחדת בפעילויות חיפוש והצלה, במיוחד לאור ההתפתחויות בהקשר האירופי. .

לאחר הפגישה אמרה סגנית נשיא הנציבות האירופית, מרגריטיס שינאס: אנחנו צריכים דיאלוג, ואנחנו צריכים כללים, ואנחנו צריכים סדר.

מבצעים בים התיכון ובמקומות אחרים אינם יכולים לפעול תחת מצב של מערב פרוע, שבו כולם עושים הכל וזה בסדר, אמר שינאס לכתבים בבריסל.

לדבריו, הוועדה תסייע ל-27 המדינות החברות להמציא כללים, עקרונות ואסטרטגיות לשיפור שיתוף הפעולה בין אלו שמצילים אנשים בים לבין המדינות שחייבות לקבל אותם.

ה-IMO, מצדו, הביע דאגה משורת ההורדה. היא נזכרת כי על פי החוק הבינלאומי, מבצע חיפוש והצלה אינו מסתיים עד שהניצולים הועברו לחוף למקום מבטחים.

למורת רוחן של ארגוני צדקה, איטליה עצרה זה מכבר ספינות לא ממשלתיות שמובילות מהגרים שניצלו או קושרות את צוותם בתיקים משפטיים כדי להניא אותם. יוון גם ניסתה להרתיע ארגונים הומניטריים מלעזור לאנשים שמנסים להיכנס לאירופה ללא אישור.

דרמנין אמר לכתבים שהארגונים הלא ממשלתיים שנמצאים בים התיכון נמצאים שם כדי להציל אנשים וברור שאסור להיות, בשום פנים ואופן, במגע כלשהו עם ארגון הברחה כלשהו.

מדינות אחרות באיחוד האירופי מתנגדות לכללים חדשים שיאפשרו לאוניות לא ממשלתיות להציל חיים.

הנציב העליון של האו”ם לפליטים, פיליפו גרנדי, אמר כי עם כל כך הרבה חיים על כף המאזניים בים התיכון, הסוכנות שלו מעריכה את החשיבות החיונית של חילוץ בים על ידי כל השחקנים, כולל ספינות הצלה לא ממשלתיות.

ועדת ההצלה הבינלאומית, קבוצת סיוע למהגרים, קראה לאיחוד האירופי להפעיל פעולות חיפוש והצלה משלו, ולעבוד בתיאום עם ארגונים לא ממשלתיים כדי להבטיח שכל מי שחולץ בים יוריד במהירות ובבטחה.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *