גרמניה דוחפת לחקור את מצב זכויות האדם באיראן

מועצת זכויות האדם של האו”ם החליטה לערוך חקירה עצמאית לגבי הכוח המתמשך שמשמש את מנגנון הביטחון האיראני נגד מפגינים שלווים. מומחים אמורים לתעד הפרות של זכויות אדם ולאסוף ראיות כדי שהאחראים לאלימות יוכלו יום אחד להיות אחראים, כפי שהסבירה שרת החוץ של גרמניה, אנאלנה בארבוק בז’נבה.

גרמניה ואיסלנד הגישו החלטה בעניין זה. מועצת 47 המדינות הצביעה בעד ב-25 קולות נגד 6, עם 16 נמנעים. המספר הגבוה של הקולות בעד עלה על כל הציפיות של מדינות המערב. מחיאות כפיים פרצו באולם לאחר ההצבעה.

אסור שהעולם יעמוד בחיבוק ידיים בזמן ש”אנשים חפים מפשע, אמהות, אבות, אחיות, אחים וילדים נרצחים”, אמר שר החוץ בארבוק, שנסע לז’נבה להצבעה. זכויות האדם לא השאירו מקום לפרשנות, היא קבעה והוסיפה כי הזכות לחופש הביטוי מובטחת ותחולה גם באיראן.

גרמניה הפסידה במשחק מול יפן 1:2, מה שאומר שהסגל של המאמן הלאומי הנסי פליק כבר יהיה בלחץ עצום במשחק השני מול ספרד ביום ראשון, שכן תבוסה שנייה תסתכן ביציאה מוקדמת מהמונדיאל.

שר הפנים הפדרלי פאסר תיאר את האיסור של פיפ”א לענוד את סרט הזרוע “אהבה אחת” כ”טעות גדולה” ו”בלתי מתקבל על הדעת”. היא אמרה שזה לא בסדר “להתערב בטורניר בצורה כזו. אני מקווה שיובהר מבחינה משפטית האם מותר בכלל להטיל סנקציות”, אמר פאסר בטלוויזיה ARD.

התאחדות הכדורגל הגרמנית אמרה כי זכויות האדם אינן ניתנות למשא ומתן. “צריך לקחת את זה כמובן מאליו. אבל למרבה הצער זה עדיין לא המקרה. לכן המסר הזה כל כך חשוב לנו. למנוע מאיתנו את סרט הזרוע זהה לשלול מאיתנו את הקול”.

“מועצת זכויות האדם נוצרה כדי להיות קולם של אנשים שזכויותיהם הבלתי ניתנות לחלוקה נשללות בבית”, אמר בארבוק לעיתונאים. “כאשר מנוצלת לרעה הזכות לריבונות כדי לדכא את העם שלו ובכך גם לרמוס את אמנת האומות המאוחדות, האו”ם חייב לדבר”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *